donderdag 11 juli 2013

Vijfde dag 9 juli, Saint-Quentin - Ourscamp 53 km

Na een zeer onrustige nacht met weinig slaap als gevolg van vermoeidheid en toch wel aanhoudende irritante kriebelhoest, de airco heeft geen goede uitwerking op mij, gelukkig alleen 's nachts en overdag merk ik weinig. Fietsen gaat gewoon goed, spierpijn verdwijnt. Alie heeft wel last van haar knie, dus die hebben we ingetaped.
Hebben vandaag wel besloten om een rustdag te nemen. Wel fietsen, maar niet te hard en ook niet te lang.
Nog even boodschappen doen, even duurde wel een uur, omdat er maar een kassa open was en Alie terug moest om de fles frisdrank om te ruilen, want de dop paste niet op de fiets.

Buiten wel veel aanspraak, we moesten vooral goed op onze fietsen passen, want die zijn geliefd.
Nog even een foto van het station en dan op weg.



Dit keer weer geen problemen met de stad uit komen, snel de route gevonden en langs nieuwe wegen gekomen.
Wat opviel was het ruizen van de bladeren, de wind om je oren, ook als je niet de heuvel af ging, we hadden veel wind in de rug, het waaide stevig en de vogeltjes in de velden maakten prachtige muziek tot 1 uur, daarna hielden ze ook siesta en om drie uur begonnen ze weer. De velden stonden volop in bloei, alle soorten gewassen, het was een lust voor het oog.









We schoten op en gingen weer over prachtige bruggen.

Al snel na Saint-Quentin de brug over de Somme bij Artemps of bij St. Simon over Canal St.Quentin, die ik twee jaar geleden ook genomen heb, maar in mijn verbeelding had ie later moeten komen of het was dezelfde, want bij Noyon is pont l' Evêque is verdwenen.



Wat een roest.



We kwamen de Amerikaanse dames ook weer tegen, tot aan Noyon met elkaar opgetrokken.



Genoten van de velden, de huisjes en de werktuigen.






De kathedraal lag er schitterend bij vanuit de verte was hij goed te zien.
Wat een geluk dat de poort, niet lang nadat we er waren aangekomen, open ging.
















Voordat we de stad verlieten kochten we een pizza en aten die buiten op.



Waarschijnlijk zouden we geen eten krijgen in Ourscamp, dan konden we 's avonds brood eten, als we er een slaapplaats kunnen krijgen, want dit keer hebben we geen tent bij ons.

De brug over het kanaal was afgebroken en we moesten omrijden, we werden via de snelweg omgeleid, maar dat leek ons niet goed, dus terug en toch maar proberen of we er wel over of langs konden, gelukkig kon het, want er was een voetgangers brug aangehangen. Daar ontmoette twee Nederlandse dames met een tandem, met veel pijn en moeite konden ze de bochtjes nemen.

Tenslotte in Ourscamp aangekomen, gelukkig er was een overnachting mogelijk, volgens de receptie, ze moest eerst bellen, maar het was in orde en om 6 uur zou de pater komen. We waren er om iets na drieëen, mooi op tijd. Fietsen nakijken wassen en uitrusten.
Om 6 uur zou de pater komen voor de slaapplaats, maar die kwam niet. Om kwart over zes een gezongen mis met dirigenten en voorzangers uit heel Frankrijk, bijzondere ervaring, na de dienst was er nog een Vespers van de paters en die ook maar bijgewoond. Om kwart voor acht was het afgelopen, de pater was er nog steeds niet.
Om een uur of half negen kwam hij vertellen dat er geen plaats was, dat accepteerden we niet, want het was toegezegd. Niet door hem, nee, door de receptioniste, die heb ik niet gesproken. Tja, bijdehand, wij in primitief Frans uitleggen, dat dat dan wel eerder gezegd had moeten worden, want nu kunnen we niet op de fiets stappen en nog ergens anders een slaapplaats zoeken. Hij vroeg eerst hoe doen jullie dat anders dan, hij vermoedde dus dat we alleen maar uit waren op een goedkope overnachting, ook niet verkeerd, maar was niet het hoofddoel. Het ging ons om meer, we konden de Vespers dan morgen wel bijwonen. Opeens had hij eten voor ons en toch een slaapplaats, als we getrouwd waren, want anders ging het niet door.

Gelukkig kon ik toch nog mooie avondfoto's maken en van de stilte van het terrein genieten.




















Location:Abbaye d'Ourscamp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten