vrijdag 26 juli 2013

Dag tweëentwintig 26 juli, van Ribadeo - Lugo, 92 km fietsen

Ja, we kunnen het nog, door het glooiende landschap met veel klims. Af en toe een flinke klim van zelfs 2 1/2 uur, en een van een half uur omhoog.
Vanmorgen met bewolking vertrokken, was kil dus jack aan. Om een uur of elf kwam de zon door, het moment dat we net koffie op hadden en op weg gingen voor de lange klim. 575 meter lijkt niet veel, maar hier is dat flink klimmen. Gelukkig geen 10% of misschien wel, maar het werd niet aangegeven.
Tot aan Meira, ongeveer 50 km alleen maar zoabasfalt, heerlijk stil, wel zwaarder fietsen. Nu weet ik weer waarom ik het fietsen zo leuk vind. De stilte, de vogels het water van de Eo dat je hoort stromen. Het autoverkeer hoorde je nauwelijks, wel veel vrachtauto's. Het ging goed, landschap had ook veel verrassingen, uitzichten, mooie planten en bloemen.

Het begon vanmorgen al goed, eerst een ontbijt op de hoek gekocht voor 9 euro. Daarna even zoeken, maar snel de juiste weg gevonden, prachtig zicht op de zee en de baai, treinbaan langs de weg en het water nog vastgelegd en toen echt van start.






Langs veel visstekken gefietst, werd flink wat vis gevangen in de Eo.







Ook weer die leuke schuurtjes op stenen heuveltjes, horrea, werd vroeger gebruikt om voedsel op te slaan, zodat de dieren er niet bij konden.







In A Pontenova langs kalkovens gekomen, de treintjes stonden er nog.









Veel bloemen en sommige huizen nog redelijk onderhouden.




Eindelijk op de top en afdalen, was nog niet al te warm, waardoor je niet al te hard wilde, omdat het zonder jas toch nog wel fris aanvoelde.



Lange wegen, goed overzicht.






Na de top was het landschap anders, ruimer, minder smal en hoge bergen.



Uiteindelijk in Meira uitgekomen, leuk stadje, sfeervol, om twee uur onze lunch op een speelpleintje opgegeten. Heerlijk warme thee in de thermosfles. Kwamen een paar lawaaivliegtuigen over.



Leuke architectuur van straatmeubilair.






Op een grote stenenplaat de oorsprong van de rio Meiro afgebeeld.

Een fonteintje, waar kinderen schuilen onder een parapluie, aan de zijkanten druppelde het water eruit.



Weer verder op weg, nu over een oude asfaltweg, veel meer lawaai, veel meer verkeer, niet zo aangenaam, vies, herrie, maar wel beter fietsen. Lang tot aan de horizon, golvend en een flinke klim, maar ja we wilden nu eenmaal naar Lugo en de andere route leek ons veel te zwaar.



Wel weer mooie doorkijkjes.









Langs een kerkhof, mooi voor de plaatjes.







Nog wat oude huisjes langs de weg gevonden en toen eindelijk voor vijfen in Lugo. Daar snel een hotel gevonden.







In Lugo nog voor het donker wat kunnen fotograferen, leuke stad, bijzondere stadsmuur en prachtige kathedraal. Gezellig sfeertje, ook hier weer tot 9 uur spelende kinderen op de pleintjes, waar de jongeren op de trappen zitten en de oudjes wat rondwandelen. Heerlijk gegeten en bij terugkomst in het hotel nog wat gedronken, waar drie oudjes die er 's middags ook al zaten heerlijk zaten te eten. Blijkbaar zitten ze daar elke dag, want ook de medicijnen werden door de serveerster verzorgd.
Nog wat sfeerfoto's van deze oude stad.



















Location:Calle de Miguel de Cervantes,Lugo,Spanje

2 opmerkingen:

  1. Hallo Hans,
    Je heeft mooi lucht wolk, landschappen fotografie gezeten.
    Ik heb mooi schrilderen maken, ik heb tekenles bij wijzer mijn appementen.
    Groetjes van Sandra,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Hans,
    Waarom heeft jij fotografie oud mevrouw handdoek maken, op het stand.
    Jij gaat foto schoenen winkel maken, jij maakt mooie natuur landschap foto, ik ga schilderen.groetjes van Sandra
    Misschien jij hebt leuk tshirt

    BeantwoordenVerwijderen