zondag 14 juli 2013

Negende dag 13 juli, van Houssay - Ussé, 111 km

Twee verschillende routes.
De eerste route naar Tours nog op en neer door de mais, tarwe en korenvelden









via Château-Renault, waar we koffie dronken. Naar Tours waar we net na de middag uitkwamen.
Onderweg de eerste druivenboomgaarden tegen gekomen, heerlijke wijnen, maar nu even niet.









De vriendelijke, vrolijke oude baas van 83 nam afscheid, hij vond het wat te koud en ging zijn jas halen om ons uit te zwaaien.
Redelijk tot goed geslapen, was er erg stoffig en kreeg een aantal hoestaanvallen, maar in de nacht gelukkig bijna niet, gaat dus de goede kant op.

Heerlijk door het landschap glijden als je de wind in de rug hebt, de vogeltjes waren niet of nauwelijks nog te horen, en werden nu vervangen vooral in boomrijke delen door de chiquades. De gewassen stonden op springen, al heel wat velden dus ook al kaal, omdat er geoogst was.

De dag begon kil, daarom tot een uur of elf met jack aangereden, ondanks dat de wind in de rug was.

In Château Renault op het pleintje koffie gedronken en daarvoor bij de enorme watertoren boodschappen gedaan.



In Tour even zoeken naar de route en ook nu weer gevonden, gingen langs de drukke straat door een leuk smal straatje, anders dan de vorige keer.













De kathedraal blijft imposant, zowel binnen als buiten.
Een mijlpaal bereikt en daar moesten we ons dan ook maar even op trakteren, ijs met crêpes.



Op zoek naar de volgende route, eerst naar de liefdesfotein en ons samen op de foto laten zetten. Zonder zoenen, want Alie smeert tegen een opkomende koortslip wat lijkt te lukken.



Daarna op zoek naar het toeristenbureau, daar kregen we twee kaarten voor de fietstocht langs de Loire. Wat een genot. Je slingert langs de Loire zonder last van autoverkeer of kaart hoeven te lezen, de route is helemaal gemarkeerd.







Onderweg kwamen we Nederlanders tegen waarvan de man vroeger ook de tocht naar Santiago heeft ondernomen. Was een terugzien en herbeleven, hij wilde het adres van ons blog wel hebben. Dat hebben we hem gegeven en zijn toen verder gegaan. Het is totaal anders langs de oevers van de Loire. Oude bootjes, kano's, vele vissers en dijkhuizen. Weer een totaal andere beleving, maar die wind is zo met ons, dat we nog steeds, lijkt het, op een electrische fiets deze tocht maken.







Tenslotte na 93 km naar een overnachting zoeken, dat viel niet mee, heen en weer dijk af en op, naar de volgende even bellen, niet bereikbaar, een andere weer naar beneden en dorp in, toch maar terug naar hotel, helaas ook complet, en gelukkig langs de route weer een prachtige kamer gevonden.
Nog wel even 4 km trappen om nog te kunnen eten.




We waren te vroeg. Hier gaan de restaurants pas om half acht open, dus op een terras alvast het verslag geschreven, de tafeltjes om ons heen werden opgeruimd of we alsjeblieft...... Nou ja, het biertje smaakte en wij op weg naar de ons aanbevolen saladbar. Alvorens een foto van eht sprookjes kasteel van Doornroosje vastgelegd te hebben.

Was inderdaad voortreffelijk en we hebben echt genoten van deze maaltijd. Een salade van gesneden andijvie of andere salade met fijne stukkjes gerookte ham, artisjok, gedroogde tomaat, gewone tomaat, komkommer en bolletjes mozzarella. In een paar hele kleine schaaltjes tomaat en komkommer heel fijn gehakt met een sausje. Een stukje stokbrood erbij en je maaltijd is compleet.



Op de terugweg nog wat geluidopnames van kikkers en de stilte gemaakt, langs de dijk nog wat acondoonames.











Location:Chambre d'Hôtes Joly

Geen opmerkingen:

Een reactie posten