zondag 21 juli 2013

Veertiende dag, 18 juli van Jard sur Mer - la Rochelle, 96 km

Na de vrolijke avond toch weer vroeg op kunnen staan. 8 uur ontbijt haalden we makkelijk. Heel goed verzorgd, vers fruit, aarbeien, kersen, abrikozen, banaan. Heerlijke marmelade, lekkere broodjes, croissants, weer van dat cakebrood(brioche) en stokbrood. Voor franse begrippen uitgebreid. Geen koffie voor ons. Ook weer een grote tafel buiten, waar iedereen die zin had aan kwam zitten en ging eten, we waren dus vroeg in de ochtend al weer in gesprek met de inmiddels bekenden. Je voelde je echt opgenomen in de gemeenschap, of we niet nog wat langer konden blijven. We wilden wel, maar we wilden ook ergens komen en als we nu zouden stoppen, dan liepen we het risico niet meer verder te gaan, dus toch maar vertrokken.




Het was om een uur of negen al behoorlijk drukkend warm, veel vocht in de lucht, zon bleek, kwam er nog niet echt door. Eerste deel was weer happen en blazen, over de heuveltjes, duinen, op en neer, schelpenpaden, meestal op grind of zand, zwaar trappen en wind tegen dit keer.




Ondanks dat schoten we toch redelijk goed op. Tegen de eerste pauze aan om half elf zaten we op 32 km. De haven bekeken, het strandleven vastgelegd, veel surfers, zeilbootjes, vissers en badgasten die langs het strand lopen en de zeelijn volgen. Een strandsfeer zoals in Nederland, alleen nog meer vertier.















Helaas ging de route niet meer langs het strand, maar moesten we vanwege het vele water en moerassen met kanalen er ver omheen.
We dachten nog af te kunnen steken, maar liepen toch vast, 5 km heen en 5 km terug. Wel heel mooi, met verlaten huisjes.


















Uitzicht over velden zonnenbloemen die tot aan de horizon reikten.













Op de paaltjes langs de weg zaten heel veel slakken, net kunstwerken.





Door de drukkende warmte was de lucht vol met irritante kleine onweersvliegjes, die overal gingen zitten. We hebben onze helm afgezet om vrij te kunnen krabben en ze enigszins van je voorhoofd en uit je haren en bij je mond te krijgen. Je werd helemaal gek van die beestjes, dus veel stoppen en de jeuk verdrijven, foto's maken. We schoten nu niets meer op, helaas ook nog de verkeerde route gekozen. Het werd heet, de zon kwam er doorheen en het werd zo heet als op de meseta's in Spanje, maar dit was dus de Marais.
Saaie wegen, lang en weinig variatie, af en toe iets bijzonders zoals zandhopen of een silo.











Ontzettend veel kaardenbollen die mooi paars kleurden.





De wegen waren slecht vol met gaten en kuilen, af en toe een grind pad langs een dijk of door een boerenland over een traktor spoor, hadden ook de dijk kunnen nemen, maar dan hadden we het hek open moeten doen en dat leek afgesloten, maar bleek toch open. Deze wegen liepen langs een van de vele kanalen, de ene sluis na de andere kwamen we tegen en allemaal leuk om vast te leggen.












Allemaal even leuk om vast te leggen, maar we moesten nog 50 km, of hier ergens in the middle of no where overnachten.



Heel veel zwaluwtjes waren er, dat is dan weer een voordeel als er zoveel vliegjes in de lucht zitten.

Uiteindelijk kwamen we weer in de bewoonde wereld uit, een klein stukje over de drukke weg en toen weer over landelijke weggetjes op en neer.




Om 4 uur naar een overnachtingsplaats gaan zoeken, nog 28 km om in La Rochelle te komen, doordit besluit nog meer omwegen gemaakt, omdat je hoopt op een chambres d'hôte in een klein plaatsje. Uiteindelijk toch maar naar Rochelle gereden en daar kwamen we om een uur of zes aan. Hotel redelijk snel gevonden. Helaas konden de fietsen niet in een stalling, een Engelsman vertelde dat ze wel op de kamer konden, er daar ruimte genoeg voor was, dus met fiets en bepakking de lift in, het kon, maar vreemd was het wel.



Rochelle is een redelijk grote havenstad en je was niet snel in het centrum. Fietspaden gingen niet om een rotonde heen, maar er recht over heen, via parken werd je door de stad geleid, alleen hadden wij dat nog niet goed door in het begin.

Tenslotte in La Rochelle,na een lange dag, de verschillende mogelijkheden doorgenomen. Nog 7 dagen door dit landschap fietsen, en in de hitte doorbrengen of we nemen de boot en snijden een stukje af, wisselen boottocht met fietsen af of we nemen de trein en gaan naar Bordeaux, Biarritz en vervolgen daar zo de route.
Na een nachtje slapen, in een heerlijk bed, besloten om de trein naar Irun te nemen en van daar verder te gaan. Als we in Santiago willen aankomen, dan zullen we meer kilometers moeten maken. Meer dan honderd per dag is in deze hitte niet leuk meer, dus een snelle manier en dat wordt de trein.

Een nieuw avontuur, hoe gaat dat in Frankrijk.
Daarover morgen meer.

Location:Rue Fleuriau,La Rochelle,Frankrijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten