dinsdag 16 juli 2013

Elfde dag 15 juli, Angers - Nantes, 106 km

Vannacht eindelijk goed geslapen, nog wel hoesten, maar niet meer storend, alleen bij het avondeten voelde ik mij weer heel opgelaten, omdat de irritante kriebel tijdens het eten weer kwam opzetten en je dan onbedwingbaar moet hoesten, storend voor anderen. Was gelukkig niet druk, maar toch.
Vandaag nauwelijks last gehad, vanmorgen nog wat hoesten en verder niet of af en toe, normaal dus. Zou ook kunnen komen van het stof van de graanvelden, die zijn er nu nauwelijks nog, nu meer groenteteelt, fruitteelt, wijnteelt, af en toe graan/tarwe velden.
We zijn vanmorgen vroeg vertrokken, ontbeten op de kamer, thee zelf gezet en brood hadden we nog dus geen gedoe.
















Eerste deel prachtig licht, heerlijk strijklicht, schoten we niet veel op, want elke keer stoppen voor een mooie plaat, ging ook nog flink heuvel op en af met behoorlijke stijgingen, toen we verder kwamen nam dat af en werd het wegdek beter, minder gruis en grind meer asfalt, reed soepeler.





Na de middagpauze om een uur of een, hadden we er nog net 35 km op zitten, reed het voortreffelijk. Prachtige afwisseling langs de Loire met zicht op het water, dan weer door bos of een leuk plaatsje. Koffie gedronken in een leuk dorpje met een oude kerk.



Nog wel wat klimmetjes gehad en op een van toppen een kruis en een molen.






In deze streek veel leisteen, waardoor de daken ook echt met leisteen bedekt worden, een vak op zich, speciaal snijmateriaal, haken e.d.



Over verschillende bruggen gegaan, van de ene kant van de oever naar de andere kant, was niet altijd ongevaarlijk om over zo' n lange brug te fietsen, veel verkeer en sommige bruggen trilden ook helemaal.





















De laatste bij Nantes niet overgegaan.
Vanaf de brug kon je ook leuke foto's maken, veel oevers waren grote zandbanken waar een strandje gemaakt was, weer andere meer een haven of aanlegsteiger voor kleine bootjes.



Hooi werd al van het veld gehaald.








Net voor gebleven bij een stevige klim.






Meer en meer gevarieerde landbouw, boerderijen met vee, ook fruitteelt kwamen we tegen, steeds minder wijngaarden en tarwebouw.
Het landschap werd wat gevarieerder, het werd daardoor aangenamer, meer variatie en minder lange saaie stukken, want op die stukken ga je wel stuk, dan ga je alles voelen en heb je geen zin meer.

Nog net een slang kunnen ontwijken, dode padden, slangen, vogeltjes,egels, konijnen overal zie je ze op het asfalt liggen.

Vanavond goed gegeten in Nantes.




Minarettroen nabij hotel, aan de overkant het kasteel van Nnates, we zaten midden iin het centrum! Daarover morgen meer

Location:Allée Baco,Nantes,Frankrijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten