vrijdag 5 juli 2013

Eerste dag 5 juli Muiden-Breda 130 km

Muiden - Breda

Om half negen vertrokken. Buren kwamen ons uitzwaaien en Diederik reed mee tot Maarssen.
Direct de route langs de Vecht genomen. Het was wel weer wennen met sturen, omkijken gaat nog niet en toen ik het bij Loenen wel probeerde om een grote foto te bekijken kon ik nog net de paaltjes langs de weg omzeilen. Zou toch wat zijn, als je bij je eerste dag al onderuit gaat.
De route langs de Vecht blijft prachtig en uniek, net zo uniek als de Wetering bij IJsselstein en Benschop. Oude herinneringen kwamen weer boven, alles was wel een stuk kleiner en dichter bij elkaar dan toen ik daar als jochie logeerde. Jammer genoeg waren tante Annie en Oom Arie er niet, hadden we onze tocht maar aan moeten kondigen. Nog al wat Vergouwen wonen in deze omgeving, maar dan moet je wel de adressen mee nemen en als we daar waren aangegaan hadden we vandaag niet in Breda gezeten.

In Maarssen namen we nadat we een kop koffie gedronken hadden afscheid van Diederik. Een gezellige kroeg tegenover de Hema, met een ober met een enorme buik. "We zijn nog niet open, maar kom maar binnen, want er is nog nergens iemand open." Hoe verkoop je je handel. "De wc is net schoon, dus glij niet uit."
Een koektrommeltje uit grootmoeders tijd op de tafel, waar zowaar seculaasjes in zaten.

Om 11:00 uur Marianne gebeld, die op weg ging naar Amsterdam en hen in IJsselstein nog ontmoet met Dennis. Lekker taart gegeten en toen verder op weg. Bij Lopik reden we te lang door waardoor we in Schoonhoven uit kwamen.

Schoonhoven de pont genomen op weg naar Gorinchem, Sleeuwijk, Werkendam, Nieuwendijk en Hank over het dijkje door het rivierenlandschap.
Veel lange wegen met toch aardig wat tegenwind, maar het bleef droog en zelfs kwam het zonnetje er door, ideaal fietsweer, wat een mazzel de eerste dag. Na 80 km begonnen we er toch wel een beetje doorheen te zitten, het was verder dan de routebeschrijving had aangegeven.

Geertruidenberg en Oosterhout, het eerste bosperceel doorkruist, het landschap begint te veranderen. Teteringen prachtige nieuwbouwwijk aan het water, mooie huizen en ligging en eindelijk na 130 km waren we dan in Breda, bij de koepelgevangennis waren ze een podium voor een groot feest aan het opbouwen. als er dan nog maar genoeg plaats is in het hotel. Om 18:00 uur op de kamer in het Golden Tuliphotel, hadden we wel verdiend.






- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Breda

1 opmerking:

  1. Koffie drinken op de kaatsbaan in maarssen, mijn geboortedorp, ik heb daar 29 jaar gewoond.

    We woonden daar aan de vecht.

    Geniet van jullie reis, het weer is in ieder geval mooi.

    Hyba Sandra garthy.

    BeantwoordenVerwijderen